26 juni 2015

Beekse Zomerfeesten 2015

Van vrijdag 3 juli 2015 tot en met maandag 6 juli 2015 worden in Beek weer de Beekse Zomerfeesten georganiseerd. De wasserijspelen, Ridderspelen, Zomermarkt, kermis en de Schuttersfeesten zullen niet ontbreken. Op de laatste dag is er nog fruhshoppen en een slotbal. Vrijdagavond 3 juli vindt vanaf 18:00 uur de tweede editie van de “Wasserijspelen”plaats. Na het succes van vorig jaar, gaan ook dit jaar maximaal 24 teams tegen elkaar strijden. Er zijn weer zes super-uitdagingen bedacht die je samen met je team zo goed mogelijk moet uitvoeren. Dit alles om de eer van Beek! Zaterdagmiddag 4 juli 2015 vinden traditioneel de Kinderfeesten als onderdeel van de Schuttersfeesten B.U.B. plaats. Deze feesten zijn onder de naam Ridderspelen ook onderdeel van de Beekse Zomerfeesten. Voor alle kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s presenteert de verhalenjurk “De Rap-Prin6″: een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanuit de grootste jurk ter wereld! Het programma begint om 14:00 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent in de feesttent! Het zou heel jammer zijn als je een deel van het verhaal mist omdat je niet op tijd aanwezig bent. Deze spectaculaire voorstelling gaat over liefde en elkaar accepteren zoals je bent. Niet alleen kinderen maar ook ouders spelen hierin een rol. Na de voorstelling staan diverse “ridderspelen” op het programma, waarbij behendigheid een rol speelt. Onderdeel van deze spelen is onder andere een paardrijritje onder begeleiding van medewerkers van Manege Ebbers. Lekkere versnaperingen (waaronder poffertjes) zullen niet ontbreken. Tot slot zal het huidige Koningspaar van de Schutterij B.U.B. de kinderen “Ridderen” voor de geleverde prestaties. Deze middag mag je niet missen!DSC_6354

Papa Di Grazzi

Zaterdagavond 4 juli 2015 vanaf 20:00 uur: Helemaal gek, helemaal knots, supermuzikaal, verrassend, maar vooral erg veelzijdig; zo kun je de show het beste omschrijven. Papa di Grazzi behoort, zoals de mensen uit het vak het noemen, “tot de absolute top” van het feesttentcircuit. Dat vindt de band echter zelf een beetje té veel van het goede. Met beide benen op de grond is hun (speel)motto. Met gemiddeld rond 100 optredens per jaar in binnen- en buitenland en de jarenlange podiumervaring, is de band overal inzetbaar.

Papa di Grazzi is echter meer dan een band die fantastisch kan musiceren. Het is een gelikte show met maffe taferelen. Een band met geinige acts zoals een sms-party, superlenige (lekkere) danseressen, saxofoonsolo’s, trompet, een videoshow etc. Het kan bij Papa di Grazzi niet op. De band speelt up to date top 40-hits afgewisseld met de betere rock- en feestnummers, acts en natuurlijk de o zo populaire 80’s/90’s-nummers en showblocks.

Zomermarkt

Tweede Beekse Zomermarkt op zondag 5 juli 2015 van 11.00 uur tot 16.00 uur. Vorig jaar was er een gezellige markt met prachtig weer. Voor de kinderen is er wederom een vrijmarkt achter echte marktkramen.

Slotbal

Het Slotbal van de Schuttersfeesten wordt weer in ere hersteld! Maandag 6 juli 2015 vanaf 20.00 uur gaan we samen met het Koningspaar een fantastisch Slotbal beleven!

Thema: Duitse avond.
Dresscode: Lederhose & Dirndl

Onder het motto “save the best for last” hebben we besloten om de hulp in te roepen van vier professionele après ski-leraren. Deze mannen hebben onder de naam “De Nünentaler Schürzenjäger” al menig feesttent volledig op zijn kop gezet. Megastimmung gegarandeerd! Het frühshoppen begint die dag om 11:00 uur.

Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebookpagina van de Beekse Zomerfeesten.