7 juni 2015

Dag van de ouderen voormalige gemeente Ubbergen

Zaterdag 6 juni vond in dorpshuis de Sprong te Ooij de 6e en tevens laatste “Dag van de Ouderen” plaats van de voormalige gemeente Ubbergen. Ongeveer 250 personen waren aanwezig om gezamenlijk een leuke dag te vieren met diverse optredens. Zo was er het Oafers koor Enjoy o.l.v Jacquelien Schiks en was er een optreden van de lijndansgroep van de KBO uit Beek. Maar ook het Ooijse koor de Waalklinkers onder muzikale begeleiding van henk Hubbers gaf acte de présence en als uitsmijter was er een geweldig optreden van het zanggroep de Kèls uit Groesbeek, met dirigent Louis van de Waarsenburg.  Jasper van Gerwen, de buutreedner uit Hilvarenbeek presenteerde zich als opa Max en  René Steens van het WestfriesCollectief, gaf een geweldig optreden in het West Friese dialect .  In het begin van de avond werd deze dag afgesloten met het zingen van het “Ubbergens Volkslied” en het “nieuwe” volkslied “De Waldhoorn”, op trompet begeleid door Henk Hubbers, waarna iedereen aan de “Drunch” kon deelnemen. Voortreffelijke verzorging door medewerkers van Dorpshuis De Sprong. De dag werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de oude gemeente Ubbergen en het Haukesfonds. zie de foto’s deel 1; deel 2 deel 3 DSC_7365 Kels naam