30 mei 2015

Vrachtauto te water op de Waalkade in Nijmegen

Vrijdag rond het middaguur is een autoambulance/ oprijwagen op de Waalkade te Nijmegen te water geraakt.. De bestuurder had kort daarvoor zijn auto verlaten, toen hij zag, dat zijn nabij het Labyrinth geparkeerde auto plotseling begon te rijden en zelfstandig vanaf de kade de Waal in reed. De auto verdween snel onder water en de gewaarschuwde hulpdiensten  (Brandweer, politie, Rijkswaterstaat) hadden het nakijken. Met behulp van sonar is het voertuig vervolgens opgespoord en vervolgens kwam er een bergingsbedrijf (per boot) om het voertuig te bergen. Dat kostte enige tijd en de bergingsactie ging kennelijk op gevoel, want de grijper moest diverse keren te water om het voertuig te vinden. Maar na enige tijd lukte dat toch en kon het voertuig, inmiddels zwaar beschadigd, geborgen worden. zie de foto’s.DSC_3430 auto te water naam