5 mei 2015

Dodenherdenking in Ooij.

Dit jaar was ook in Ooij weer een indrukwekkende herdenking voor de slachtoffers van de oorlog.  Er werd begonnen met een mis in de H. Hubertuskerk. Diverse familieleden van de omgekomen Ooijse slachtoffers waren uitgenodigd voor deze bijeenkomst en waren in grote getale aanwezig. Medewerking werd verleend door het Ooijs Gemengd Koor, de schutterij Eendracht en muziekvereniging de Ooijse Toekomst. Na de kransleggingen, waarbij deze keer ook veel leerlingen van de basisschool Opweg aanwezig waren,  bij het monument voor de kerk, het spelen van de “Last Post”  door Gerben Wulterkens en het Wilhelmus, werd de ceremonie afgesloten. Namens het gemeentebestuur werd een krans gelegd door wethouder Ria Barber. De mis werd voorgegaan door pater Frans Bomers. Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s.DSC_4663 dodenherdenking Ooij

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.