4 mei 2015

Bevrijdingsloop in de gemeente Groesbeek

Vandaag start men in Wageningen om het Bevrijdingsvuur door het hele land te brengen. Daarbij zijn ook lopers uit de gemeente Groesbeek, die het vuur naar deze gemeente brengen. Wethouder Sylvia Fleuren loopt mee met het team om het vuur vanuit Wageningen naar Groesbeek te brengen.  Ook 4 dames (Jose Janssen, Sanne Smeets en Simone Keulen en oud-werknemer gemeente Ubbergen Thea Poos) vanuit de gemeente lopen mee om het vuur naar de kerkdorpen te brengen. Wethouder Ria Barber ontvangt de lopers  omstreeks 9.30u bij het oorlogsmonument Kerkdijk.  Het zou fijn zijn als daar ook publiek uit Ooij bij aanwezig is. Wethouder  Sjaak Thijssen ontvangt de lopers daarna om 11.00u bij het voormalige gemeentehuis in Millingen. En ook daar wordt natuurlijk op belangstelling van het publiek gerekend. Dit is de laatste halte op een lange reis langs diverse gedenkplekken. Millingen is bovendien de thuisbasis van Loopgroep Ooijpolder, die de organisatie van de Bevrijdingsvuurestafette al enige jaren voor de (toenmalige) gemeente Millingen heeft gedaan.DSC_6441bevrijdingsvuur  naam