24 maart 2015

Fietsklemmen bij station Nijmegen verwijderd.

De 1200 fietsenrekken tegenover het Centraal Station, voor en achter het kantoorgebouw Metterswane in Nijmegen  zijn vanmorgen door de gemeente Nijmegen weggehaald. De rekken moesten verdwijnen omdat het nieuwe en gratis fietstransferium onder “Doornroosje”onlangs in gebruik is genomen. Deze fietsenstalling kan 4000 fietsen herbergen, is gratis en er is een beheerder aanwezig. De gebruikers van de fietsenstallingen voor en achter Metterswane zijn al enkele weken met spandoeken en borden gewezen op de sluiting en het alternatief onder Doornroosje. In de afgelopen week is aan elke fiets een kaartje gehangen met informatie over de nieuwe fietsenstalling en het verdwijnen van de rekken.  Ondanks deze acties werden er vanmorgen door de AFAC toch nog 200 fietsen verwijderd. Ook wethouder Tiemens kwam ter plaatse en kon zelf zien, hoe voortvarend er gewerkt werd. Mensen die hun fietsen stallen in de nieuwe fietsenstalling maken elke dag kans op kaartjes voor een concert in Doornroosje. Tijdens het opruimen van de fietsen waren er toch nog mensen, die hun fiets op die plek wilde stallen en aan hen moest nog eens extra uitgelegd worden, wat de bedoeling was.  Het fietstransferium is 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend. zie de foto’s.DSC_3359 wethouder Thieme (Large)