9 maart 2015

Tentoonstelling Freek Sanders in Stratemakerstoren verlengd t/m 31 maart

Freek Sanders – Leegte / Vorm.  Museum De Stratemakerstoren heeft de tentoonstelling ‘Leegte / Vorm’, schilderijen van Freek Sanders geprolongeerd. Tot en met 31 maart zijn deze bijzondere kunstwerken nog te zien. De expositie is de laatste die in museum De Stratemakerstoren plaatsvindt. Medio 2016 opent hier na een grote verbouwing De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie.  Freek Sanders is een Nijmeegse kunstenaar die onder meer als inrichter en decoratieschilder heeft gewerkt in het Bijbels Openluchtmuseum (nu Oriëntalis). Hij werkt al jaren gestadig aan een oeuvre schilderijen waarin een ontwikkeling te zien is van het expressieve gebaar naar verstilling – vorm en leegte, uitgebeeld met een minimalistisch, maar zeer eigen handschrift.  Sanders heeft al eerder, in 2002, 2003 en 2008, in museum De Stratemakerstoren geëxposeerd.DSC_0105 (Large)