7 februari 2015

Themamiddag KBO en ZZG

Vrijdag 6 februari, tijdens de themamiddag ZORG van de KBO Beek en de ZZG in Hotel-restaurant ’t Spijker in Beek, was de opkomst wederom overweldigend. Nederland verandert, de zorg verandert, wat betekent dat voor u, sprak onze leden en de andere senioren die op deze middag waren afgekomen enorm aan. Vakkundige uitleg van Pauline Arts, over de ontwikkeling op het gebied van de verpleging en verzorging thuis en van Henny Gesthuizen, verpleegkundige in de wijk, ergo coach mbt. fysieke belastbaarheid en hulpmiddelen. Voor de pauze werd er ook nog een zegje gedaan door Bernadette van het Sociaal Team, dat op 17 april voltallig bij de KBO Beek aanwezig zal zijn. Tijdens een drankje werd er veel gepraat, zelfs zoveel dat er na de pauze niet veel vragen meer overbleven . Iedere aanwezige ging met een tevreden gevoel naar huis. Uiteraard zijn nog niet alle problemen opgelost, maar wij voelen ons in Beek, met de aanwezigheid van onze ZZG in ieder geval in veilige handen. Een prettige bijkomstigheid was dat twee jonge senioren, die hun moeder begeleidden,  spontaan lid werden en dit geeft aan dat de KBO Beek er is voor jong en oud. Graag zie wij dit meer gebeuren, dames welkom! Het telefoonnummer van het ZZG wijkteam is 06 51500471. Gérard Tesser, voorzitter KBO Beek zie de foto’s DSC_4794 KBO (Large)