18 januari 2015

Chris van der Meulen nieuwe prins Deurzakkers in Ooij.

Tijdens een druk bezochte pronkzitting van carnavalsvereniging De Deurzakkers in het dorpshuis De Sprong te Ooij is Chris van der Meulen (41) zaterdagavond gepresenteerd als de nieuwe prins van de vereniging. Hij volgt daarmee Prins Bas de Snoeper op, die dezelfde avond ook weer adjudant van de nieuwe prins werd, samen met de adjudant Jos van Brück. Chris van der Meulen, in het dagelijks leven vrachtautochauffeur, is daarmee de 46e prins van de vereniging en hij zal zijn carnavalsjaar door gaan onder de naam Prins Chris de Kale Kletser. Prins Chris laat zich dit jaar vergezellen van de pages Daphne, Jessie en Jiska, die ook al de pages van prins Bas waren. Het was weer een drukke, gezellige avond, waar ook de carnavalsverenigingen uit Millingen en Beek bij aanwezig waren. Speciaal voor de scheidende prins Bas kwam  als verrassing de Duitse zangeres Tina van Wickeren uit Keulen optreden. De gardedans door de voltallige dansgarde van ongeveer 40 dames, was weer prachtig om te zien, maar dat gold ook voor de aparte dansen van de Blue Stars, de Little Dolls en de Blue Bells, alsmede de solodans van Britt. De avond werd na middernacht afgesloten met een optreden van “Die Drie” uit Middelaar. zie de foto’s DSC_1465 prins (Large)

De nieuwe prins werd door de koningin van schutterij Eendracht, Margaret Reijnen, samen met haar prins-gemaal Han Reijnen, geïnstalleerd. Namens het gemeentebestuur was wethouder Ria Barber aanwezig. Het duo Driekus en Dokus hadden een parodie gemaakt op Eef Looijschelder van de SPAR en benadrukten in hun buut nog eens het belang van een plaatselijke Sparsupermarkt in het dorp. Ook Farce Majeur liet de gewone dingen van het “leven in de Ooijse Dreven” de revue passeren. De opkomst van de nieuwe prins werd verzorgd door “de vervanger van Hans Klok”. Samen met enkele toiletdames toverde hij de nieuwe prins uit de schijnbaar lege toiletten tevoorschijn. De oude prins was voordien al opgenomen in de club van ex-cellenties, de club van oud-prinsen en door hen als Haribomannetje van het podium geleid.