17 januari 2015

Burgemeester Keereweer bij diamanten paar Wily Leijgraf en Diny Leijgraf-Bekker

Vandaag, 17 januari vierde het bruidspaar  Wily Leijgraf en Diny Leijgraf-Bekker uit Millingen aan de Rijn hun diamanten huwelijksfeest. Het paar, dat op 30 november 1954 al  in Ubbergen voor de wet getrouwd was, is daarna op 19 januari 1955 getrouwd in het kerkje van Kekerdom. Dat gebeurde pas, nadat ze per (huwelijks-) bootje vanaf de steenfabriek Kekerdom naar het vaste land waren gevaren, omdat de bruid woonachtig was op het terrein van de steenfabriek, dat door het hoge water toen op een eiland was gelegen. Dat was toen zo uniek, dat het zowel de nationale als de internationale kranten haalde.  Zaterdagmiddag bracht burgemeester Harry Keereweer het paar een bezoek in café-restaurant “De Kastanje” in Millingen en bood hen, namens de nieuwe gemeente een bloemstuk aan. Vervolgens werden daar, samen met de familie en pastoor Eric Smits, veel oude herinneringen opgehaald, waarbij het paar ook nog een ingelijst exemplaar kregen van de Gelderlander uit die tijd, waar het verhaal nog in te lezen was.DSC_0961 bruidspaar (Large)DSC_0891 zie de foto’s