16 januari 2015

Zilveren Waalbrugspeld voor Vrijwilliger Stratemakerstoren.

Vrijdag 16 januari kreeg vrijwilliger Bert Eggelaar in museum De Stratemakerstoren door burgemeester Hubert Bruls de Zilveren Waalbrugspeld opgespeld. Hiermee werd deze loyale vrijwilliger onderscheiden voor 18 jaar trouwe dienst aan dit Nijmeegse museum.  De burgemeester roemde de brede inzetbaarheid van Eggelaar, die naast rondleidingen, kinderfeestjes en baliediensten het museum ook ondersteunt met ICT-diensten. Er is in de afgelopen 18 jaar bijna geen zaterdag geweest waarop hij niet in het museum te vinden was. Sinds zijn pensionering is Eggelaar bovendien vrijwillig chauffeur voor zorginstelling De Waalboog. Daarnaast is hij actief bij het repaircafé, waar mensen defecte apparaten kunnen laten opkalefateren.  De Zilveren Waalbrugspeld is van oorsprong een relatiegeschenk dat door de jaren heen steeds vaker als blijk van gemeentelijke waardering is uitgereikt. Mensen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk inzetten voor (delen van) de Nijmeegse gemeenschap ontvingen deze speld met enige regelmaat. Dit met een minimale duur van 10 jaar. zie de foto’s  DSC_0518 Stratemakerstoren (Large)