1 januari 2015

Oudejaarsnacht in Ooij en omgeving.

De Oudejaarsnacht is in Ooij en omgeving, zoals het nu lijkt, redelijk rustig verlopen. Al vroeg in de avond moest de politie ingrijpen bij het dorpshuis de Sprong i.v.m. vuurwerkoverlast. Later die nacht bleek, dat de overlast nog even was door gegaan en dat een ruit van de Sptong en een ruit van het bushokje voor de Sprong, vernield waren. Wel viel het op, dat er, vooral rond de klok van 24.00 uur, heel veel (mooi) vuurwerk de lucht in ging en er veel harde knallen te horen waren. In de Ruijsdaelstraat in Millingen aan de Rijn raakten twee mensen gewond door, waarschijnlijk een eigen, vuurwerkbom. Ze moesten beiden per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Van de andere dorpen is nog niets bekend. De brandweer hoefde in ieder geval niet op te treden. Bij de basisschool Opweg in Ooij werd de brievenbus vernield en ook een verkeersbord moest het ontgelden. In de Marialaan werd een rotje achter een kentekenplaat ontstoken, waardoor ook weer de nodige schade ontstond.                                                                     DSC_6918bushokje (Large) DSC_7031ruit de Sprong. (Large)