14 december 2014

Informatiebijeenkomst veranderingen in zorg, werk en welzijn

Vanaf 1 januari 2015 verandert er veel op het gebied van zorg, werk en welzijn. De huidige WMO verandert en de gemeenten krijgen er taken bij die nu nog via de AWBZ lopen, zoals begeleiding en dagbesteding. Jeugdzorg gaat in zijn geheel naar gemeenten en met de nieuwe Participatiewet worden de gemeenten verantwoordelijk voor de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking naar werk of een dagbesteding. Wat betekenen deze veranderingen voor u? Hoe gaan de MUG-gemeenten om met de veranderingen en de extra taken? Bij wie kunt u straks terecht voor ondersteuning of voor een indicatie? En wat gebeurt er met uw PGB (persoonsgebonden budget)? De MUG-gemeenten vinden het belangrijk om u goed te informeren. Daarom organiseerden ze op 10 en 11 december inloopbijeenkomsten voor alle inwoners. Tijdens de bijeenkomsten waren onder andere medewerkers van de gemeenten, de Sociale Teams en de SVB (Sociale Verzekeringsbank) aanwezig om de vragen te beantwoorden. Deze bijeenkomst was op 11 december in dorpshuis de Sprong in Ooij. zie de foto’s.DSC_3801informatiebijeenkomst (Large)