5 december 2014

Feestelijke opening milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen

Op 1 december is de vernieuwde milieustraat aan de Kanaalstraat 401 in Nijmegen geopend. Inwoners van de gemeenten Beuningen, Nijmegen en Ubbergen kunnen vanaf dan weer terecht op de Kanaalstraat. Vanaf 1 december is de tijdelijke milieustraat aan de Nijverheidsweg in Nijmegen gesloten.  Na de verbouwing heeft de milieustraat aan de Kanaalstraat net als de milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen een gedeelte met gratis en een gedeelte met betaalde afvalsoorten. Met de afvalpas en een weegbrug worden de betaalde afvalsoorten gewogen en per kilo afgerekend, hiermee is het afrekenen van de afvalsoorten eenduidiger. De vernieuwde milieustraat aan de Kanaalstraat is overzichtelijker. Dit draagt bij aan maximale afvalscheiding en optimale dienstverlening. Op de milieustraat Kanaalstraat is het verplicht de afvalpas mee te nemen bij een bezoek aan de milieustraat, net als op milieustraat Bijsterhuizen.   Om dit te vieren was er op donderdag 4 december een feestelijk opening. Hierbij waren wethouders van de aandeelhoudende gemeenten( Ria Barber van Ubbergen, Piet de Klein van Beuningen en Renske Helmer-Englebert van Nijmegen), medewerkers van Dar en andere betrokkenen zoals leveranciers en aannemers aanwezig. De drie wethouders drukten gezamenlijk op de knop waarmee het hek geopend werd en twee auto’s van de DAR , waarin Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten (zij waren al eerder in Leuth gesignaleerd), het terrein konden oprijden. Ook zij hadden afval meegebracht. DSe catering was in handen van horecabedrijf Vink uit Ooij. zie de foto’s DSC_1201wethouders (Large)