16 september 2014

Lichaam vermiste Willem Nolet gevonden.

Maandag, de dag dat (bijna) heel Ooij kermis aan het vieren was, troffen de Nijmeegse fotograaf Henk Braam en zijn collega Anita Pantus, beiden al heel vroeg op zoek naar mooie plaatjes van de Ooijpolder,  in de polder tegenover het Kerkje van Persingen, aan de Ubbergse kant, het lichaam aan van, zoals later duidelijk werd,  Willem Nolet, die sinds 24 juli vermist was. De politie werd gebeld en daarna ging het politieapparaat aan de gang. Daarbij bleek dat de kleding van Willem overeen kwam en dat ook zijn portemonnee gevonden werd. Er werd niet uitgegaan van een misdrijf en ook niet van zelfmoord. Waarschijnlijk is Willem op deze ruige plek in de polder, over het hek geklommen en gevallen. Fijn is nu in ieder geval dat zowel zijn vriendin als de familie, duidelijkheid hebben en dat het een plekje gegeven kan worden.  Vanaf deze plek heel veel sterkte voor hen allen. Zie foto’s Henk Braam en Anita Pantus_73A8721henkbraam (Large)Henk Braam meldde op zijn Facebookpagina: Bestaat er zoiets als een ideale plek om te sterven? Maandagochtend ging ik weer voor zonsopgang fotograferen rondom Het Meertje bij Persingen. De zon liet zich net zien en koeien doken op uit de laag hangende mist. Vogels waren vrolijk de komst van een nieuwe dag aan het bezingen en afgezien van mijn natte voeten voelde alles goed. Ik wilde over een hek klimmen (links op de foto) toen ik een lugubere vondst deed. Net achter het hek in de bosschage lag het stoffelijke overschot van een menselijk lichaam. Brrrr… dat was even schrikken. Later zou blijken dat het om Willem Nolet zou gaan die sinds 24 juli vermist wordt. Nadat ik de politie had gebeld, maakte ik een foto van de plek waar ik mijn vondst deed. ‘Wil ik hier sterven?’ vroeg ik me af. Het kerkje van Persingen lag er vredig bij, een ooievaar vloog over en de lucht kleurde langzaam zacht roze. Er was een en al rust. Mijn dag was begonnen.