16 september 2014

Kermismaandag in Ooij

De kermismaandag in Ooij begon met het afhalen van het koningspaar, waarbij een vendelhulde werd gebracht voor de woning van de (schoon-) ouders van het koningspaar. Het tamboerkorps van schutterij Eendracht was voor deze keer uitgebreid met een extra trompettist. Raymond Plass, die ooit deel uitmaakte van het korps, was even over uit Amerika, waar hij al een aantal jaren woont en nam de gelegenheid waar om deze dag mee te spelen. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan de pastorie van Ooij, waar eveneens gevendeld werd voor pastoor Henk Janssen en het kerkbestuur. Daarna vertrok het hele gezelschap naar de schutterstent, waar vanaf 13.00 uur de muziek verzorgd werd door het orkest “Summerland”, die er vervolgens een prachtig feest van maakten. De hele middag en een goot deel van de avond was het erg druk in de tent en het was een gezellige boel. Omstreeks 17.00 uur kwam de oud-voetballer en zanger Andy van der Meijde met een cameraploeg om opnames te maken voor zijn videoclip. Zijn lied werd tot drie keer toe gezongen en het grootste deel van zijn bezoek was hij bezig met een polonaise (hoorde ook bij de clip) en het uitdelen van handtekening aan zijn, kennelijk vele fans, die ook de gelegenheid kregen om samen met hem op de foto te gaan. Na het optreden van Andy ging het feest in de schutterstent weer normaal door. zie de foto’s.DSC_9939pastorie (Large)DSC_0742Andy (Large)