11 september 2014

Activiteiten Market Garden op de Duivelsberg

Basisschool Biezenkamp herdacht donderdag Market Garden op de Duivelsberg. Een ritje in een jeep of ander legervoertuig, schuttersputjes ontdekken en er zelf een graven deden bijna vergeten dat er destijds veel soldaten  zijn gesneuveld. Toch werd ook daar aandacht aan besteed. De vrijwilligers van de AWN,  de archeologische werkgroep Nederland o.l.v. Paul Klinkenberg die de archeo WO 2 in het leven heeft geroepen, verleenden hun medewerking aan deze, toch wel leerzame lessen voor de scholieren van groep 6. Maar ook de andere vrijwilligers, reactors, gekleed in authentieke Amerikaanse uniformen en de militairen met de oude legerwagens, verleenden hun medewerking en lieten, elk op hun eigen manier, de leerlingen meegaan in het leven van toen, 70 jaar geleden. Tevens was er de gelegenheid om vragen te stellen aan mensen uit de buurt, die de oorlog hadden meegemaakt. De activiteiten vonden voor het grootste deel plaats op het terrein van pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg en natuurlijk konden de kinderen tussen de middag daar pannenkoeken van de Duivelsberg eten. zie de foto’s.DSC_6932 Market Garden (Large)DSC_7033Market Garden (Large)