24 augustus 2014

Oosterse Bazaar in het oude Midden-Oosten bij Orientalis

Traditioneel vindt op zondag 24 augustus een prachtige Oosterse Bazaar plaats in Orientalis. De Bazaar biedt bezoekers het gehele palet aan geuren en kleuren van het Midden-Oosten. Ruim 25 kramen waaronder kruiden, olijven, noten, Turks fruit tot aan unieke sieraden, glaswerk, aardewerk, handwerk, aquarellen en nog veel meer. De Romeinse Herberg verzorgt authentieke Romeinse fastfood van de BBQ. Ruik, proef en beleef oosterse sferen, met o.a. de folklore van vier landen van Centraal Azië, Azerbeidzjan,  Oezbekistan, Nogai en Turkmenistan en muziek van Toos en Mohadin. Met een presentatie van Reisbureau Ontdek Mesopotamië, het reisbureau voor een exclusieve culturele reis naar het Oost-Turkse deel van het wonderlijke Mesopotamië. Het Tweestromenland tussen de Eufraat en de Tigris. Het land van Meden en Perzen, de tuinen van Babylon, het Bijbelse land van melk en honing. Op deze kleurrijke dag treedt Aeide Mousa op. Zij maken muziek en verteltheater van de klassieke oudheid, gespeeld op replica’s van authentieke instrumenten. Om 14.00 en 15.30 uur in het Sanhedrin. Van 11.00 – 17.00 uur . Gasterij BliXem is geopend en ook toegankelijk voor nietmuseumbezoek.Bazaar in Orientalis