16 augustus 2014

Kunst en Open Tuinweekend ‘Tuin de Villa’

In dit weekend van 16 en 17 augustus is ‘Tuin de Villa’ weer geopend voor bezoekers van 11.00 tot 17.00 uur. Deze verrassende tuin ligt aan de Leuthsestraat 6 te Persingen/Wercheren. Naast “tuinkunst” is er ook beeldende kunst te zien en muziek te beluisteren. In de tuin staan gedichten o.a. van Victor Vroomkoning, Noud Bles en Harry van Kuyk. Bertie Korner uit Nijmegen exposeert door haar ontworpen en gemaakte tassen. Haar ideeën worden dikwijls opgedaan in de natuur. Mooie veelzijdige vormen, ingenieuze constructies, ritmen en kleurenrijkheid in de natuur inspireren haar. Naast unieke lederen tassen zijn er ook enkele tassen met natuurgedichten van transparante folie te zien.  Ook fotografe Ineke van Middelkoop uit Nijmegen vindt haar inspiratie meestal buiten in de natuur. Ze fotografeert kleuren, structuren en andere beeldende elementen. Haar foto’s geven haar verwondering weer. Ze toont haar Artwork foto’s, zowel binnen als buiten in de tuin. Meer informatie over haar werk is te vinden op haar website www.inekevanmiddelkoop.nl  Zanger-liedjesschrijver Hans Hamers uit Nijmegen zingt Nederlandstalige en poëtische liedjes. Hij begeleidt zich hierbij op de gitaar. Zijn nieuwe CD: Er was eens…. verwijst naar het verleden. Meer info vindt u op www.hamusic.nl.  Zondagmiddag 17 augustus om 14.00 uur wordt de CD gepresenteerd en aangeboden aan burgemeester Paul Wilbers van de gemeente Ubbergen. Burgemeester Wilbers spreekt over het thema natuur en poëzie en onthult het “levend” schilderij van ‘den Iep’, een van de vijf witte polboerderijen van Wercheren.  Tevens kan in dit weekend de tuin d’Alde Coninckshof, Oude Koningstraat 4 te Weurt bezocht worden, zie www.opentuinbijnijmegen.nl.

DSC_5299 de Villa (Large)