31 mei 2014

Romeins weekend op Kops Plateau in Nijmegen.

De Romeinen komen er weer aan! Op 31 mei en 1 juni 2014 nemen zij het Kops Plateau in Nijmegen in en geven een inkijkje in hun leefwereld. Het tweejaarlijkse Romeinenfestival is het grootste evenement over Romeinse geschiedenis en archeologie in Nederland en trekt elke editie duizenden bezoekers, jong en oud, uit binnen- en buitenland. Onder het motto Proef de Oudheid staan dit keer de eet- en drinkgewoonten van de Romeinen centraal. Tijdens het Romeinenfestival wordt het rijke Romeinse verleden van ons land zichtbaar en tastbaar voor een breed publiek. Bezoekers krijgen een gevarieerd programma aangeboden met een prettige mix van historische verdieping, educatie en amusement, waarbij een mooi samenspel van heden en verleden zichtbaar is. Tijdens het Romeinenfestival is het terrein van het Kops Plateau open voor geschiedenisliefhebbers van alle leeftijden. De Romeinse tijd komt werkelijk tot leven met een Romeins tentenkamp, militaire demonstraties, ruitershows, gladiatorengevechten, archeologische workshops, ambachten en een Romeinse markt. Rondleidingen, lezingen, theater, verhalen, visualisaties en workshops bieden ontspanning en verdieping. Het Romeinenfestival is de spectaculaire afsluiter van de Romeinenweek, die dit jaar voor het eerst wordt gehouden. Van 24 mei tot en met 1 juni worden overal activiteiten georganiseerd rondom het Romeinse verleden van ons land: van workshops tot beleveniswandelingen, en van theateropvoeringen tot tentoonstellingen. Kijk op hier voor activiteiten bij jou in de buurt. Centraal tijdens deze eerste editie staat de Limes, de voormalige noordgrens van het Romeinse rijk. Gelijktijdig met het Romeinenfestival vindt ook het Weekend van de Archeologie plaats. De festivals vinden beide plaats op het Kops Plateau en zijn volledig in elkaar geïntegreerd. Als bezoeker zie je zo de bijzondere werelden van Romeinse geschiedenis en archeologie in een oogopslag aan je voorbij trekken. Kijk voor de geschiedenis van Romeins Nijmegen en het Kops Plateau eens op Spannende Geschiedenis. Met veel informatie, leukeRomeinenfestival-Nijmegen_Legionairs filmpjes, veel weetjes en bijzondere tips om er op uit te trekken in Gelderland.Romeinenfestival-A3-3-web-e1399838867847