22 mei 2014

Bijeenkomst in Spijker over sluiting Bartholomaeuskerk.

De emoties liepen hoog op woensdagavond tijdens de eerste bijeenkomst over de sluiting van een aantal kerken in de nieuw opgerichte parochie in Hotel Spijker te Beek. Daar was het voltallige nieuwe kerkbestuur van de nieuwe gevormde parochie “Maria ten Hemelopneming” aanwezig om uitleg te geven over de eventuele sluiting van  de H. Bartholomaeuskerk in Beek. Ongeveer 50 personen hadden de moeite genomen om daar te komen en te luisteren naar pastoor Henk Janssen (de voorzitter) en  Bart Lelie (de penningmeester) soms aangevuld door Harrie Sanders (de vicevoorzitter) . De aanwezigen toonden zich boos over de, volgens hen, al uitgemaakte beslissing, zoals omschreven in de brief van het kerkbestuur in het Huis aan Huisblad De Rozet en dagblad de Gelderlander. Daarbij ondervonden ze weinig empathie van de pastoor, die in hun ogen alleen maar aan het bisdom in Den Bosch dacht en niet opkwam voor de Beekse kerk, terwijl een Stichting bezig was om geld in te zamelen voor het behoud van deze kerk. Afgesproken is nu, dat er, nadat opnieuw met de Stichting gesproken is op 19 juli a.s. , er een verhelderend persbericht komt in de Rozet. In ieder geval gingen veel mensen met een ontevreden gevoel naar huis. zie de foto’s.DSC_1767kerkbijeenkomst (Large)

 

Andere avonden zijn in Ooij op maandag 26 mei in de Sprong

• Kekerdom op woensdag 28 mei in het
Kulturhus
• Leuth op maandag 2 juni in de
Rosmolen
• Millingen aan de Rijn op donderdag 5
juni in de kerkzaal

One Response to Bijeenkomst in Spijker over sluiting Bartholomaeuskerk.

  • De informatiebijeenkomst in Leuth is op MAANDAG 2 juni (dus niet dinsdag) om 20.30 in De Rosmolen.

    Jan Bart Boerwinkel
    Secretaris parochie Maria ten Hemelopneming

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.