22 mei 2014

Opening informatiecentrum Romeins Aquaduct.

Het Romeinse Gemina legioen heeft in Berg en Dal aan het eind van de eerste eeuw na Christus een groot aquaduct gegraven. Het Romeins aquaduct loopt door landgoed Watermeerwijk te Berg en Dal en ook door Museumpark Orientalis! In samenwerking met het Gilde Nijmegen en IVN Nijmegen biedt Museumpark Orientalis  bezoekers eenmalig toegang tot het Romeins Aquaduct in het weekend van 24 en 25 mei. Voorafgaand aan dit unieke weekend werd in Museumpark Orientalis het  Informatiecentrum Romeins Aquaduct geopend.  Dit gebeurde woensdagmiddag door de Commissaris van de Koning in Gelderland,  de heer Clemens Cornielje ,  in aanwezigheid van de Burgemeester van Groesbeek, de heer Harry Keereweer, door met een zwaard op een Romeins schild te slaan. zie de foto’s.DSC_1664Orientalis (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.