9 mei 2014

Oud ontmoet Jong in basisschool Opweg in Ooij.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool Opweg in Ooij zijn de afgelopen tijd bezig geweest met een project dat als thema heeft: “Oorlog en Vrede”.  Als aanvulling op dit thema doen zij mee aan het project “Oud ontmoet Jong” en daarvoor waren 9 oudere mensen uit Ooij bereid gevonden om met de kinderen in gesprek te gaan over de oorlog. Dat gesprek vond plaats op vrijdag 9 mei in de school. De kinderen waren in groepjes verdeeld en bij elk groepje zat één of zaten meerdere ouderen, die als gesprekspartner de vragen van de kinderen konden beantwoorden en hun verhaal konden doen over hun belevenissen tijdens de oorlog. Als vervolg daarop gaan ze gezamenlijk op 16 mei naar het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Daarna wordt op 23 mei het project afgesloten met een aantal presentaties door de leerlingen aan de oudere mensen, waarmee de gesprekken zijn gevoerd. Een en ander is in samenwerking met de Zonnebloem. zie de foto’s.

DSC_7798OPWEG (Large)