28 april 2014

Archeologisch onderzoek op sportvelden VVLK in Leuth

Het wordt een race tegen de klok, het archeologisch onderzoek op de sportvelden van VVLK in Leuth. Eigenlijk was de uiterste datum, dat ze het onderzoek mochten doen op maandag 28 april, maar de medewerkers van o.a. Arcadis en de Archeologische dienst hebben nog een aantal dagen respijt gekregen. Ze mogen nu in ieder geval doorgaan tot vrijdag a.s. en ze hopen in die tijd te kunnen vaststellen, wat er in het verleden op die plek geweest is. Zoals het nu lijkt, zijn de Romeinen daar geweest en bevond zich op die plek de “Periferie van een Romeinse nederzetting”. A.s. vrijdag komt men met een persverklaring, zodat ook de buitenwereld te horen krijgt, wat er nu precies in Leuth geweest is in de Romeinse tijd. Burgemeester Paul Wilbers zegt altijd, dat Ubbergen ouder is dan Nijmegen, de oudste stad van Nederland, omdat ze eerst door Ubbergen moesten, voordat ze in Nijmegen kwamen. Datzelfde geldt dan waarschijnlijk ook voor Leuth. In ieder geval moeten we nu even tot vrijdag wachten, voordat we officieel horen wat er zoal  is aangetroffen in de “Leuthse sportveldenklei”. zie de foto’s.

DSC_4176archeologie (Large)