26 april 2014

Koningsdag in Beek-Ubbergen.

Koningsdag ging in Beek van start met een (kleine) optocht van versierde fietsen, begeleid door  de muziek van Harmonie KNA met de drumfanfare van schutterij B.U.B.  Onderweg werd aangestoken bij verzorgingshuis ’t Höfke, waar de bewoners op dat ogenblik genoten van een “High Tea” . Daar werd een aubade gebracht en werd mevrouw de Haas, met muziek, gefeliciteerd met haar 90e verjaardag. Vervolgens ging de stoet naar  “de Groene Leefruimte” aan de Hazeldonklaan, waar burgemeester Paul Wilbers de stoet stond op te wachten, om samen met de kinderen, een putdeksel te onthullen, dat speciaal voor Koningsdag gemaakt was.  Daarna werd de Kroningsboom onthuld,  waarvan het  eigenlijk de bedoeling was om deze  vorig jaar te onthullen, ter gelegenheid van de kroning van Willem-Alexander. Dat kon toen niet door gaan omdat de aanleg van de groene leefruimte nog in volle gang was. De tocht eindigde vervolgens bij het Kulturhus, waar een aantal activiteiten werden georganiseerd. Helaas was hier weinig belangstelling voor. De organisatie van deze dag was in handen van schutterij BUB en het Kulturhus. Maar ook in de Struintuin werd Koningsdag georganiseerd. Dit gebeurde hoofdzakelijk door de buurt. Hier was het gezellig druk. zie de foto’s.DSC_2327Koningsoptocht (Large)