24 april 2014

1500ste lid GTV de Hazenkamp in Beek.

Gym- en Turnvereniging de Hazenkamp is actief in o.a. de gemeente Ubbergen, waar lessen gegeven worden in het Kulturhus te Beek. Ook donderdagmiddag/avond werd daar weer les gegeven en deze keer was dat met een bijzondere gebeurtenis. De leerlingen kregen deze avond te horen, dat één van hen het 1500ste lid van de vereniging was. Na een demonstratie door topturnster Juliette Berens, werd bekend gemaakt, wie het 1500ste lid geworden was. Dit was Sterre Bastiaans uit Beek geworden. Zij werd op passende wijze gehuldigd door Thijs Moonen, voorzitter van GTV De Hazenkamp. zie de foto’sDSC_1340 Hazenkamp (Large)

GTV De Hazenkamp heeft de laatste jaren hard gewerkt aan de breedtesport.  De vereniging ziet de gymsport als eerste opstap naar een leven lang sporten. Zij heeft in samenwerking met de betreffende gemeentes haar vleugels uitgeslagen naar de directe omgeving van Nijmegen en verzorgt lessen in Nijmegen, Oosterhout, Beuningen, Wijchen, Molenhoek, Groesbeek, Millingen en Beek-Ubbergen. In deze dorpen werd de laatste jaren geen gymsport meer gegeven. In Nijmegen zelf groeit met name de tak Free Running; deze nieuwe tak van sport kent inmiddels 150 leden. In het jaar 2000 kende De Hazenkamp net geen 1000 leden; in 2010 was het ledenaantal al doorgegroeid naar 1200 leden en in april 2014 is het aantal van 1500 leden bereikt. Na de zomervakantie start de vereniging in nauwe samenwerking met de KNGU met de invoering van het Beweegdiploma. Naast het bekende zwemdiploma kunnen jonge kinderen –van 2 tot 6 jaar- bij De Hazenkamp de basisvormen van bewegen aanleren. De Hazenkamp kijkt daarbij reikhalzend uit naar de komst van de nieuwe turnhal, het Talent Centrum Nijmegen. In dat centrum kunnen topsporters maar vooral de breedtesporters in een uitdagende omgeving hun talent verder ontwikkelen.