15 april 2014

Gemeente Ubbergen wil hergebruik elektrische apparaten

Gemeente Ubbergen wil haar inwoners stimuleren om na Koningsdag elektrische apparaten in te leveren bij de milieustraat aan de Kanaalstraat 401 in Nijmegen of bij de milieustraat bij de firma Daamen in Millingen aan de Rijn. Inwoners kunnen hier vanaf 28 april elektrische apparaten en spaarlampen die niet meer gebruikt worden inleveren. De eerste 100 inleveraars krijgen gratis het spannende jeugdboek ‘Schaduw over Koningsdag’ cadeau. Dit boek is speciaal voor de actie geschreven. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een leuk uitje voor het hele gezin.  Op Koningsdag verkopen veel kinderen oude spullen op de Vrijmarkt. De organisatie ‘Wecycle’ en de gemeente Ubbergen roepen inwoners op elektrische apparaten en spaarlampen die niet verkocht zijn, niet weg te gooien, want zo kan het niet gerecycled worden.  Wecycle zorgt ervoor dat elektrische apparaten en spaarlampen die bij de milieustraat ingeleverd worden optimaal worden gerecycled. Dat is belangrijk, want door recycling worden grondstoffen behouden en komen er minder schadelijke stoffen terecht in het milieu. Kleine elektrische apparaten worden voor meer dan 75% gerecycled. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen.  Per jaar verdwijnt ruim 2 kilo per persoon hiervan in de afvalbak. Dit is zonde, want zo gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle wil gemeente Ubbergen dit tegengaan, vandaar deze actie. Overigens is het inleveren van dit soort apparaten gratis. Ook de gemeente Millingen aan de Rijn doet hier aan mee.poster boek weycle actie

Meer informatie of vragen?
Meer informatie over de Wecycle-inzamelactie na Koningsdag is te vinden u op www.wecycle.nl/koningsdag of www.dar.nl. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met Dar: maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur via (024) 371 60 00 of via info@dar.nl. let op: de actiecodes kunnen t/m 18 mei ingevoerd worden op www.weycle.nl/koningsdag.

De milieustraat aan de Kanaalstraat 401 in Nijmegen is geopend op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 16.00 uur.

Daamen milieu en grondwerken BV, Molenveld 22, is geopend op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 15.00 uur.