1 april 2014

Opening Primark op Plein 1944 in Nijmegen

Het 7e filiaal in Nederland van Primark , dat van oorsprong een Ierse winkelketen is, heeft maandag in Nijmegen haar deuren geopend aan het vernieuwde Plein 1944. Het plein was net op tijd klaar om de verwachte stroom klanten op te vangen. En dat waren er veel. Al vroeg stonden de eerste klanten voor de deur, waar speciaal dranghekken in rijen waren geplaatst om de klanten te reguleren.  Daarbij waren diverse gastheren aanwezig om één en ander in de gaten te houden en de bezoekers er, nadat ze de winkel verlieten, er op te wijzen dat de boodschappenmand-tas, niet bedoeld was om mee naar huis te nemen.  De Ierse directrice Breege O’Donoghue ontving burgemeester Bruls en enkele wethouders. In haar toespraak in het Nederlands roemde ze Nederland, Nijmegen en haar nieuwe medewerkers. Als dank voor de inzet van haar nieuwe mensen tijdens het inrichten van de winkel bood zij een personeelsfeest aan. Primark staat bekend om eenvoudige kleding dat voor een lage prijs van de hand gaat. Door grote hoeveelheden met een kleine marge te verkopen, de administratieve afdeling efficiënt te laten werken en scherp in te kopen maakt de onderneming een goed bedrijfsresultaat. Toch houdt het bedrijf de arbeidsomstandigheden en milieueisen van leveranciers in de goedkope lonen landen nauwlettend in de gaten. zie de foto’s 

DSC_3693primark (Large)