1 april 2014

Grote brand verwoest appartementen op de Vlietberg.

De brandweer is dinsdag rond middernacht massaal uitgerukt om een uitslaande brand in een woning bij de oude steenfabriek De Vlietberg in Ooij te bestrijden. Het betreft een voormalige  paardenstal, waarin meerdere appartementen waren gebouwd. Het woonpand, vroeger nog gebruikt als feestzaal, is volledig verwoest door de brand. Er raakte niemand gewond.  Een 27-jarige bewoonster van de benedenverdieping was tv aan het kijken, toen ze iets hoorde op de bovenverdieping. Daar was op dat moment niemand. Toen ze ging kijken, zag ze rook en vlammen, waarop ze onmiddellijk het pand verlaten heeft. Korte tijd later sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer, die met diverse voertuigen ter plaatse was, heeft daarna het pand gecontroleerd laten uitbranden. Het oplaaiende vuur zorgde aanvankelijk voor een felle vonkenregen. Vanwege de droogte van de laatste weken liet de brandweer uit voorzorg een politiehelikopter vanuit de lucht controleren of elders brand zou ontstaan. Toen het ergste vuur geblust was, werd de helikopter uit de lucht gehaald. Overigens was de andere bewoonster op vakantie en zij zou vandaag terug komen. Twee andere bewoners, die door een gerechtelijke uitspraak het pand moesten verlaten, hadden dat juist die middag gedaan en waren vertrokken. zie de Gelderlander