29 maart 2014

Appartementen op plek zwembad Morgenbad in Leuth.

De gemeente heeft bekend gemaakt dat er 8 appartementen voor ouderen komen op de plek van het oude Morgenbad in Leuth. Volgens wethouder Ria Barber kan het gebouw, als het even mee zit, er binnen 3 jaar staan. De bouw hangt volgens wethouder Barber af van subsidie van de provincie Gelderland. “Die is nu aangevraagd. Een voorwaarde voor die subsidie is dat het gebouw binnen 1,5 jaar gesloopt wordt en dat er binnen 3 jaar gebouwd is.” Het oude zwembad aan de Botsestraat staat al jaren leeg. De lokale aannemerscombinatie De Groene Landen kocht het complex in 2007 om er een multifunctioneel sport-, welnesss- en onderwijscentrum van te maken. Vanwege de crisis ging er een streep door die ambitieuze plannen. Als het huidige plan goed uitpakt, is er ook nog een 2e fase van het plan: dan komen er 14 huurwoningen bij. DSC_1830 (Large)