17 maart 2014

Informatiemarkt Beek Toekomstproof!

Op woensdagavond 26 maart wordt er tussen 19.00 en 21.00 uur een informatiemarkt in het Kulturhus (Roerdompstraat 6) georganiseerd. Daar kunt u alles te weten komen over de plannen die de gemeente Ubbergen, Oosterpoort, Supermarkt de Witt, Kalorama en Dura Vermeer Bouw Rosmalen en de gemeente hebben om de kwaliteit, toegankelijkheid en veiligheid van het centrum van Beek te verbeteren en op die manier Beek ’toekomstproof’ te maken. U bent van harte uitgenodigd! Door (bouw)ontwikkelingen op elkaar af te stemmen kunnen Oosterpoort, Supermarkt de Witt, Kalorama en Dura Vermeer Bouw Rosmalen en de gemeente in de toekomst een samenhangend aanbod van voorzieningen, wonen, welzijn en zorg aanbieden. Voorbeelden van ontwikkelingen we voor ogen hebben zijn: Aanpassing ca. 90 huurwoningen in het gebied rondom het Kulturhus; Woningen van Oosterpoort krijgen een langere levensduur, worden energiezuiniger en aangepast aan de ouder wordende samenleving. Dura Vermeer Bouw begint naar verwachting in de loop van 2014 met de aanpassingen ;Winkeluitbreiding supermarkt de Witt. Met een uitbreiding van de winkel komt de supermarkt tegemoet aan de wens van de klant. Een goede supermarkt creëert ook bestaansrecht voor andere aanwezige winkels;Verbetering kwaliteit openbare ruimte; De openbare ruimte wordt toegankelijker en veiliger voor zowel voetgangers, fietsers en automobilisten. Daarbij houdt de gemeente extra rekening met mindervaliden; Samenwerken met inwoners;

  • We horen graag wat u als bewoner en gebruiker van het centrum van de plannen vindt en welke ideeën u zelf heeft.

Bovenstaand is een kleine selectie van de voorgenomen plannen voor het centrum van Beek. Wilt u meer weten? Kom dan op woensdagavond 26 maart naar de informatiemarkt in het Kulturhus. Alle partners zijn daar aanwezig om u tekst en uitleg te geven over de plannen.