13 maart 2014

Museum Stratemakerstoren. Gezocht: souvenirs van Keizer Karel

Dit jaar is het 1.200 jaar geleden dat keizer Karel de Grote overleed. Daar wordt in Nijmegen uitgebreid bij stilgestaan. Begin juni opent in museum De Stratemakerstoren een tentoonstelling over de keizer. Karel de Grote heeft heel veel betekend voor Nijmegen, vandaar dat de stad zich ook ‘Keizerstad’ noemt. Er zijn dan ook heel wat locaties en instellingen die de naam van de keizer voeren of gevoerd hebben. Denk maar aan het Keizer Karelplein, de Keizer Karelpodia, Radio Keizerstad of Scouting Keizer Karel. Om deze tentoonstelling aan te kleden, is het museum op zoek naar allerlei Nijmeegse voorwerpen waar de naam van Karel de Grote op staat. Denk aan beeldjes, vazen, asbakken, kaarten, souvenirs, boeken en tijdschriften, maar ook bijvoorbeeld briefpapier van de verschillende organisaties die zich naar de keizer hebben genoemd. Heeft u iets wat de moeite waard is, en wilt u dit uitlenen aan het museum? Bel dan 024-3238690 of mail naar info@stratemakerstoren.nl. Uw spullen zullen vanzelfsprekend goed behandeld worden en zijn tijdens de tentoonstelling en tijdens het vervoer verzekerd.