13 maart 2014

Nieuwe bomen in de gemeente Ubbergen.

Woensdag was het Boomfeestdag. De gemeente Ubbergen deed daar niet aan mee. Toch zijn er in  gemeente Ubbergen de laatste tijd diverse bomen geplant op plaatsen, waar deze eerder verwijderd werden. Dat was voor een oud-werknemer van de gemeente Ubbergen een reden om daar wat dieper op in te gaan. Op diverse plaatsen zijn de populieren weggehaald en door andere bomen vervangen. Een goede zaak, zoals op de Thornsestraat, de Rijksweg N325 en omgeving. Op de Steenheuvelsestraat in Leuth zijn de reuzegrote Kastanjes weggehaald en vervangen door duurzame eiken. Een goede keus. Ook de bomen in de Pastoor van Thielstraat zijn weggehaald en moeten nog vervangen worden.  De populieren en de Zeelandsestraat  zijn eveneens weggehaald en vervangen voor walnoten, terwijl op de Hengemunde nieuwe zuileikjes zijn geplaatst. Alles zodanig, dat de oud werknemer van de gemeente alleen maar positief was over deze vervangingen. Jammer alleen dat er niet iet op de Boomfeestdag mee is gedaan. zie de foto’s.DSC_0586bomen Leuth (Large)