12 maart 2014

Nationale boomfeestdag in Millingen aan de Rijn

Op 12 maart werd in ons land de 58ste editie van de Boomfeestdag gevierd: 115.000 kinderen planten 200.000 bomen en struiken, ofwel 80 voetbalvelden. Ook dit jaar een ongekend hoge deelname. Het thema is “Kiezen voor Bomen!”, een knipoog naar de verkiezingen van de week erop. Zo ook in Millingen aan de Rijn. Daar waren de leerlingen van de Martinusschool actief  met het planten van nieuwe Hongaarse Lindebomen langs het Ons Genoegenpad gelegen aan het parkeerterrein van café restaurant De Gelderse Poort, nabij de speeltuin De Steense Gemeente. Wethouder Wassink was aanwezig om de kinderen een hart onder de riem te steken en natuurlijk zelf mee te doen aan deze boomfeestdag. Voor Teun van Grinsven van de gemeente Groesbeek, de drijvende veer achter de plantsoenendienst en dus ook achter deze actie, was het één van zijn laatste projecten, want hij neemt binnenkort afscheid van de gemeente i.v.m. het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. zie de foto’s.

DSC_7523Boomplantdag. (Large)