11 maart 2014

De Nijmeegse tijdcapsule is gesloten.

Dinsdagmiddag vond een bijzondere gebeurtenis plaats in museum Het Valkhof te Nijmegen. De Nijmeegse tijdcapsule is klaar voor de reis naar de toekomst. En deze werd in het museum gepresenteerd en gesloten. Tien voorwerpen die het Nijmegen van nu typeren, worden ingemetseld in een pijler van de Verlengde Waalbrug. Daaronder tekeningen van de 10-jarige Juultje van Raaij uit Nijmegen en de 11-jarige Tim Peters uit Lent. Zij kwamen als besten uit een kinderprijsvraag met 125 inzendingen. Andere voorwerpen die meegaan in de tijdcapsule zijn onder meer een foto van de Nijmeegse skyline en De Gelderlander van 11 maart 2014. De tijdscapsule zal in de pijler ingemetseld worden om op een later tijdstip een beeld te kunnen vormen van de tijd waarin Nijmegen een paar historische vernieuwingen ondergaat, zoals de bouw van de nieuwe stadsbrug De Oversteek, het nieuwe stadsdeel de Waalsprong en de dijkverlegging bij Lent. Juultje en Tim mochten samen met wethouder Jan van der Meer de tijdcapsule sluiten. De foto is gemaakt door Frank van Raaij. zie filmpje nieuws uit Nijmegen.

IMG_1422a (Large)