11 maart 2014

Drs. Eurovisie uit Millingen

Geert Willems foto (2) (Large)Geert Willems foto (4) (Large 1)

Al meer dan 25 jaar schrijft verslaggever Geert Willems over het nieuws uit de regio in De Gelderlander. De afgelopen jaren heeft hij zichzelf ook ontpopt als deskundige op het gebied van het Eurovisie Songfestival. Half februari is bij uitgeverij het Spectrum zijn boek Douze points, twelve points verschenen, waarin hij de geschiedenis van het festival vertelt in twaalf hoofdstukken. In het boek is ook de uitslag en een verslag van alle 58 edities tussen 1956 en nu te vinden. Daarvoor heeft hij alle afleveringen van het songfestival teruggekeken. De landelijke media hebben Geert nu ontdekt als songfestivaldeskundige, een Cornald Maas van de polder. De afgelopen weken was hij al te gast in tal van radioprogramma’s zoals bij Spijkers met koppen op Radio 2. Ook de komende weken zal hij het er nog druk mee hebben, omdat de aanloop naar het songfestival van 2014 al is begonnen. Ilse DeLange en Waylon doen in de week van 6 tot en met 10 mei in Kopenhagen mee voor Nederland. Het boek is te koop voor 19,95. Wie een lichtvoetig voorproefje wil, kan zondagmiddag 23 maart al terecht bij LUX Nijmegen, waar Geert Willems De grote Songfestival Show organiseert. Dat is een talkshow met gasten, clips, een quiz en de officiĆ«le presentatie van het boek Douze points, twelve points. NCRV-presentator Hijlco Span is de presentator, samen met Geert.