8 maart 2014

KBO Ooij houdt themamiddag in de Sprong.

De Katholieke Belangen Organisatie voor senioren 50+ in Ooij,  hield donderdagmiddag een themamiddag in dorpshuis De Sprong, met als onderwerp “De Kunst van het ouder worden”. zie de foto’s.

DSC_6170KBO (Large)
‘Ouder worden in Ooij heeft alleen maar voordelen’

Indigo (afdeling preventie) organiseerde op donderdag 6 maart 2014 een themamiddag ‘de Kunst van het ouder worden’ bij de KBO in Ooij.
De 25 aanwezige KBO-leden werden verrast toen ze aan het begin van de middag op een rij moesten gaan staan van jong naar oud (60-90 jaar). Vervolgens gingen ze in groepjes uiteen om de middag actief samen te werken met mensen uit hetzelfde cohort. Wat verstaan zij onder de kunst van het ouder worden? Uitspraken die genoemd werden : ‘accepteren dat je ouder wordt en niet alles meer kunt’, ‘een goed humeur houden en blijven lachen’, ‘in beweging blijven en gezond eten’, ‘pluk de dag en in contact blijven’. Tussen de deelnemers was veel herkenning, maar toch wist iedereen zijn/haar eigen persoonlijke tintje eraan te geven.

Een ander onderdeel van de middag was de film ‘de zilveren kracht’. Het verhaal van een man die op 54jarige leeftijd zijn baan verliest en daardoor in een zwart gat valt. Hij weet zijn leven toch weer positieve wending te geven en zich in te zetten voor anderen. Naar aanleiding van de film werd er gesproken over omgaan met tegenslag. De deelnemers gaven hier een aantal tips over: ‘genieten van de dingen die je doet’, ‘je nuttig kunnen maken en inzetten voor de gemeenschap’, ‘blijven zoeken naar nieuwe dingen’, ‘niet bij de pakken neer gaan zitten, maar doorzetten en optimistisch blijven’, ‘onder de mensen blijven en samen met leeftijdsgenoten dingen doen’. ‘Door soms een andere richting te kiezen dan je gewend bent, krijg je andere gedachten en andere doelen’.

We sloten de middag af met een aantal stellingen over ouder worden. De conclusie van de middag bleek: ouder worden in Ooij heeft alleen maar voordelen.