8 maart 2014

Monument Circul van de Ooij gekleurd.

Het monument, annex bank, Circul van de Ooij aan de Ooijse Bandijk in Ooij is door onbekenden voorzien van kleurtjes. De ijzeren figuren van het monument waren uitgevoerd in een roestige kleur, maar nu zijn ze voorzien van een aantal kleuren. Misschien dat de schilder wat meer kleur in de polder wilde brengen. zie de foto’s.DSC_6281circul (Large)

 

 

Het monument geeft aan, dat op die plaats het dijkmagazijn van het polderdistrict Circul van de Ooij heeft gestaan. Het diende als opslagplaats voor poldergereedschap en dijkbewakingsmateriaal en als werk- en schaftruimte voor  polderwerkers. De bewaard gebleven steen in het monument sierde de voorgevel van het magazijn. Het polderdistrict Circul van de Ooij ontving reeds in 1580 dijkrecht en het is in 1958 opgeheven.