27 februari 2014

Vrachtauto rijdt VVV kantoor Groesbeek binnen

DSC_0954vrachtauto Groesbeek (Large)DSC_0940geramde auto (Large)

 

 

 

 

 

 

Een  vrachtwagen met aanhangwagen is vanochtend het VVV-kantoor in het  gemeentehuis in Groesbeek binnengereden. Zes mensen zijn gewond geraakt, onder wie één ernstig, zei  burgemeester Harry Keereweer. De vrachtautochauffeur was op de Pannenstraat, een weg die naar beneden loopt, gestopt en uitgestapt om zijn aanhangwagen te controleren, waarna de combinatie uit eigener beweging de helling afreed, de Dorpsstraat op, waar deze, zonder bestuurder, meerdere personenauto’s ramde. In deze auto’s zaten o.a. inwoners van Ooij en Leuth, waarvan er een aantal gewond raakten. Een vrouw die in het VVV-kantoor werkte, zag de vrachtwagen op zich af komen en vluchtte. De cabine van de vrachtauto drong geheel het VVV kantoor binnen. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. Ook de brandweer was aanwezig en de gewaarschuwde traumahelikopter kon onverrichterzake terugkeren naar zijn basis. Op de vrachtauto stond een container, welke bestemd was voor de carnavalstent in Groesbeek. Rond 16.00 uur is de vrachtauto uit het kantoor getrokken. zie de foto’s.