14 februari 2014

Restauratie Chalet Stollenburg in Berg en Dal.

Ruim een jaar na de grote brand in het Zwitserse chalet Stollenburg in Berg en Dal is men begonnen met de restauratie van het pand. Lange tijd was het nog  onduidelijk of het rijksmonument weer opgebouwd zou worden, omdat de eigenaar Ton Klerks en de gemeente Ubbergen met elkaar van mening verschilden over de mogelijkheden om het chalet te herstellen, maar gelukkig is dat nu toch een feit. Ton Klerks heeft Stollenburg zes jaar geleden met monnikenwerk in de oude glorie hersteld. Begin november 2012 brak er brand uit in het negentiende-eeuwse gebouw dat grotendeels uit hout is opgetrokken. zie de foto’s.DSC_8768chalet (Large)

zie de foto’s van de brand.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.