2 februari 2014

Voedselpakketten overgedragen aan Voedselbank Millingen-Ubbergen

Bij de  PLUS-supermarkt in Beek-Ubbergen zijn al zeker 200 pakketten met levensmiddelen ingezameld voor de voedselbank. Vandaag was de laatste dag van een speciale actie. Klanten konden de afgelopen periode sparen voor een boodschappenpakket en dit pakket (of delen daarvan) schenken aan de voedselbank, waarbij supermarkteigenaar Nico de Witt ruimte beschikbaar stelde om deze spullen in te leveren. Voorzitter Henk Kregting van de Voedselbank Millingen en Beek-Ubbergen is blij met het initiatief. ‘Het is voor voedselbanken steeds moeilijker om elke week de kratten met levensmiddelen te vullen. De actie met de supermarktdozen is een initiatief van Barbara Willems uit Beek. Zij begon met het inzamelen van de gratis levensmiddelenpakketten bij de  PLUS-supermarkt Nico de Witt. ‘We hebben inmiddels 200 volle pakketten en 3 containers aan losse spullen bij elkaar’, vertelde Willems. ‘In een doos zitten artikelen ter waarde van 50 euro. Er zit hagelslag in, wc-papier, rijst, kauwgom, shampoo en nog veel meer. Tot en met zondag zamelen wij spullen in. De eerste jaren sloeg ik alles thuis op, maar het is zoveel geworden dat de supermarkteigenaar nu ruimte heeft vrijgemaakt in de winkel. Ook is de animo zo groot dat nog lang niet alle dozen binnen zijn.’ Vandaag werd een deel van de goederen overgedragen aan de Voedselbank en de rest van de dozen worden de komende week aangeleverd. Zondagmiddag was een TV ploeg van Omroep Gelderland in de supermarkt aanwezig om verslag te doen. Barbara Willems was helaas door ziekte afwezig maar Toon Merkus (in Beek bekend als Lampje), hij heeft veel met Barbara samengewerkt en veel actie ondernomen, deed het woord en zorgde er mede voor dat de spullen op de goede plek kwamen.  zie de foto’s.DSC_6893voedselpakket (Large)