28 januari 2014

Wateroverlast Dierenweitje in Beek.

DSC_3966dierenweitje (Large)Het Dierenweitje aan de Gruttostraat in Beek kampt de laatste tijd erg met wateroverlast. Volgens dierenverzorger en beheerder William Frank is dat allemaal het gevolg van de aanleg van de waterloop (het beekje) van het project Water Werkt, dat is aangelegd tussen de Nieuwe Rijksweg en het dierenweitje, waarvoor zij overigens zelf een stuk grond afgestaan hebben. Sinds de aanleg staat er regelmatig veel water op het dierenweitje, mede omdat de beide putten, die door de aannemer zijn aangelegd, niet op de goede plaats liggen. Deze zouden op het laagste punt moeten liggen, maar dat is niet het geval. Het gevolg is dat de hele wei, buiten de plassen (het lijken wel vijvers) erg drassig is geworden. En volgens William laat ook de afwerking (nog) veel te wensen over. zie de foto’s.