21 januari 2014

Actie tegen zakkenrollen en diefstal op markt Groesbeek

Op de weekmarkt van Groesbeek vond dinsdag 21 januari een bijzondere actie plaats. Onder het wakend oog van politiemensen struinden twee man in boevenpakken over de markt, terwijl ze bij argeloze marktbezoekers spullen probeerden te ontfutselen. En daarbij hadden ze geregeld succes, want in de gezelligheid van het marktbezoek waren de marktbezoekers niet altijd even waakzaam. De actie was bedoeld om zowel de marktbezoekers als de marktkooplieden attent te maken op de gevaren die er zijn, omdat er regelmatig figuren opereren, die op hun tas of portemonnee, of op de waren uit zijn. Zakkenrollen hoeft niet alleen in de stad voor te komen. Het kan evenzeer in het dorp, op de markt gebeuren. Met de ludieke actie vroeg de politie hier dan ook nog eens nadrukkelijk aandacht voor. Marktbezoekers kregen een folder waarin ze nog eens een aantal tips konden nalezen om diefstal en zakkenrollen te voorkomen. En de meeste mensen konden deze actie van de politie wel waarderen. zie de foto’s.

DSC_4978markt (Large)