21 januari 2014

Jubilarissen bij EHBO vereniging Ooij-Persingen

Tijdens de jaarvergadering van de EHBO vereniging Ooij-Persingen, maandagavond in het dorpshuis De Sprong te Ooij, zijn de jubilarissen van de EHBO gehuldigd.  Jan Kroes (40 jaar lid), Loes Mulders – van Kerkhoff (35 jaar), Arnold  Sommers en Sjaak Verriet (beiden 20 jaar), Engelien van Benthum, Tiny Dominie, Vincent Godschalk en Eric  Vloet (allen 15 jaar). Beide laatstgenoemden waren niet aanwezig. Zij allen kregen hun onderscheiding of waardering uitgereikt door voorzitter Leny Rikken-Verriet. Zij zelf was 50 jaar lid en kreeg de onderscheiding uit handen van secretaris Peggy Brugman. Tijdens deze avond werd afscheid genomen van de penningmeester, Marian Creemers, die 15 jaar in het bestuur gezeten heeft, waarvan 14 jaar als  penningmeester. Zij kreeg van het Oranje Kruis de Zilveren Bondsinsigne in de vorm van een halsketting, waarbij ze tevens tot erelid van de vereniging werd benoemd. Van de afdeling kreeg ze daarbij nog een gouden kettinkje. In haar dankwoordje benadrukte voorzitter Leny Rikken nog eens het belang van de EHBO en het kennen van de reanimatie. Zelf had ze vorige week door snel ingrijpen, samen met enkele andere personen, door een reanimatie nog het leven gered van een Ooijse inwoonster zie de foto’s DSC_4892EHBO (Large)