14 december 2013

Druk bezochte voorlichtingsmiddag “Woningaanpassingen” in de Sprong.

Binnen het project SAMEN… zorgen we ervoor dat het prettig wonen is in Ooij. Als dorpsbewoners organiseren en regelen we wat nodig is, soms met hulp van organisaties  Zo kan iedereen zelfstandig blijven wonen. SAMEN Ooij!   Tijdens een bijeenkomst in dorpshuis de Sprong in november 2012 hebben 110 aanwezige dorpsbewoners een keuze gemaakt uit diverse wensen en ideeën die men zelf eerder die avond benoemd had.  De belangrijkste ideeën en wensen werden daarna in drie werkgroepen door dorpsbewoners zelf  gerealiseerd. Eén van die werkgroepen houdt zich bezig met “aanpassingen van woning en tuin”. Vanmiddag was daarvoor weer een voorlichtingsmiddag in het vernieuwde dorpshuis De Sprong en weer waren er veel bezoekers aanwezig.  Gastspreker was René Stern, adviseur  van  “Spectrum, partner met Elan” en hij liet d.m.v. lichtbeelden zien, op wat voor wijze het in en om de woning allemaal veiliger gemaakt kon worden. Na de pauze was er een informatiemarkt met veel verschillende kraampjes, waar men vragen kon stellen aan een ergotherapeut, huisarts, verpleegkundige, een medewerker  van Oosterpoort, iemand die thuis is op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning,  aannemer/klussen-/installatiebedrijf, brandweer,  mensen van de “klussengroep” in dit project en enkele andere. Doel was om iedereen een zo compleet mogelijk beeld te verschaffen van de mogelijkheden om zijn of haar woning zo veilig en comfortabel mogelijk te maken, zodat men er lang in kan blijven wonen. zie de foto’s.

DSC_6740markt Sprong (Large)