8 oktober 2013

Informatieavond Stuurgroep Parochiefusie in Ooij.

Maandagavond vond in Ooij ook een informatiebijeenkomst plaats van de “Stuurgroep parochiefusie” over de nieuw de vormen (RK) parochie in de gemeenten Ubbergen en Millingen aan de Rijn in dorpshuis De Sprong. Hoewel de inwoners van Ooij al wisten, dat hun kerk op de nominatie staat om gewoon open te blijven, was de belangstelling vanuit de parochie groot.  Slechts twee kerken zullen in de nieuw te vormen parochie open blijven. Dat is de kerk van Millingen aan de Rijn (de H.Antonius van Paduakerk) en de kerk van Ooij. (de H. Hubertuskerk). Ook zal de H. Laurentiuskerk te Kekerdom, met een speciale constructie, “open” blijven. Deze kerk (uit plm 1400 is cultureel erfgoed) zal worden onderhouden door  Ook was er op 3 oktober een informatiebijeenkomst in Hotel ’t Spijker te Beek, waar ook ongeveer 50 parochianen aanwezig waren. In Kekerdom zal informatieavond nog worden gehouden op  10 oktober in het Kulturhus, aanvang 20.00 uur  en in Millingen aan de Rijn op 21 oktober om 20.00 uur in de zaal van de kerk. zie de foto’s.

DSC_8037 naam parochie (Large)