13 augustus 2013

Actie niet weggooien bij Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Nog altijd duiken bijzondere objecten uit de Tweede Wereldoorlog op. Bij een verhuizing, bij de sloop van een woning of bij het opruimen van een zolder. Variërend van een stapeltje brieven tot foto’s, films, dagboeken, documenten of voorwerpen. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek vraagt het publiek om niets weg te gooien! Met de actie Niet Weggooien! wil het Bevrijdingsmuseum, samen met 15 Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea en herinneringscentra, voorkomen dat materiaal uit de Tweede Wereldoorlog van particulieren en instanties uit Nederland en Nederlands-Indië verloren gaat. Op woensdag 14 augustus, de dag vóór de jaarlijkse herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië, geeft het Bevrijdingsmuseum extra aandacht aan het Indonesisch / Nederlands-Indisch erfgoed. Bezoekers krijgen advies van deskundigen over het behoud van het materiaal dat zij mogelijk in huis hebben. Ze zijn ook in de gelegenheid hun eigen objecten over te dragen aan het museum: foto’s, brieven, documenten, voorwerpen etc. Het museum heeft ze graag! Uiteraard is materiaal over de Tweede Wereldoorlog in Nederland ook bijzonder welkom. Tijd: 10.00-17.00 uur. Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 ,Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

actie Niet weggooien collage 2013