13 juli 2013

Gevaarlijke paaltjes in Ooij

Ooit werden er op de T-kruising van de Rietvoornstraat en de Kerkdijk in Ooij paaltjes geplaatst, omdat het weleens gebeurde, dat het trottoir kapot werd gereden. Dat maakte de verkeerssituatie niet veiliger op die plaats, want als je vanaf de Kerkdijk rechtsaf de Rietvoornstraat in wilde rijden, moest je altijd een grote bocht baken om de paaltjes niet te raken, waardoor je steevast op het weggedeelte, dat bestemd is voor het tegemoetkomende verkeer, uitkomt. Lastig als daar al een auto staat. In het verleden werd het paaltje dan ook vaak uit de grond gereden en kwamen de tegels mee omhoog. Nu is dat inmiddels alweer voor de “zoveelste keer” gebeurd en ik heb het idee, dat dit inmiddels meer gekost heeft aan tijd en geld, dan dat het normaal bij kapot rijden van de stoep, die overigens verlaagd is, zou hebben gekost.  En ooit lag er een auto op zijn kant, waar zelfs de traumahelikopter nog bij geweest is. zie de foto’s.

DSC_8157paaltje