26 juni 2013

Bouw wandelbrug over het Meertje begonnen.

De bouw van de wandelbrug bij ’t Meertje in het Ooijse Schependom te Nijmegen  is begonnen. De brug verbindt de Oostelijke Waalkade met de Ooijpolder/Stadswaard en slaat daarmee een brug tussen stad en natuur. Half september moet de brug klaar zijn. zie de foto’s.

wandelbrug_Meertje

De foto is een compositie van zoals het zal gaan worden

De wandelbrug wordt gerealiseerd in goede samenwerking met Staatsbosbeheer en medegefinancierd door de provincie Gelderland en Staatsbosbeheer. De brughoofden worden op locatie gebouwd. De brug zelf wordt in de fabriek gemaakt en later op de brughoofden geplaatst. Medio september moet de brug klaar zijn.

De voetgangersverbinding loopt pal langs de Nijmeegse Waalkade en verbindt de stad met de Stadswaard. Hiermee wordt vanuit de binnenstad een toegankelijk entree gerealiseerd naar honderden hectare natuur langs de Waal. De Stadswaard is een belangrijk uitloopgebied voor Nijmegenaren en grenst aan de binnenstad van Nijmegen. Het gebied wordt gebruikt voor het maken van een ommetje, struinen, pootje baden of genieten van de rust, ruimte en mooie natuur. De brug past in de plannen van de Gemeente Nijmegen om de verbindingen tussen de Waalkade en de omgeving te verbeteren en vormt een onderdeel van de plannen voor de Bastei, het natuur- en cultuurcentrum in de Stratemakerstoren. Bij de excursies en buitenactiviteiten van het centrum gaat de nieuwe verbinding een belangrijke rol spelen.

De ranke, smalle wandelbrug heeft alleen trappen. Fietsers en brommers kunnen geen gebruik maken van de verbinding. De brug wordt uitgevoerd in composiet en kan daardoor ook bij hoogwater blijven liggen.