22 juni 2013

Restauratie Lindsenorgel in Beek

Het Lindsenorgel in de Grote Bartholomaeuskerk in Beek is al vele jaren toe aan onderhoud en restauratie.  Dit brengt hoge kosten met zich mee. Na diverse malen een aanvraag bij de monumentenwacht te hebben ingediend  is er uiteindelijk een subsidie verleend.  Maar ….. daar moest nog heel wat geld bij. Er is een stichting in het leven ( Stichting tot behoud van het Lindsenorgel) geroepen die door diverse activiteiten de rest van het geld bij elkaar heeft gekregen. Ze hebben daarbij diverse koren en een  bekend musicus  bereid gevonden om een benefietconcert te geven met heel wat opbrengst om verder te gaan.  Maar ook heel veel instellingen en privé personen hebben deze stichting de nodige gelden toebedacht. En nu was het deze week eindelijk zo ver dat het orgel gedemonteerd kon worden en overgebracht kon worden naar  de fa. Verschueren in Heijthuijzen in Limburg om gerestaureerd te worden. Als alles goed gaat komt het orgel in september weer terug en wordt er een inhuldigingsconcert gegeven om het vernieuwde orgel te horen. zie de foto’s.

DSC_9896_Lindsenorgel

Op de foto Tom Smits (Orgelwacht) en de beide medewerkers van Verschueren Ger Heussen en Ralf Jochems